Okategoriserade

5 tecken på att du blivit avundsjuk och hur du kan vända det, plus ett tufft råd


1. Du gläds inte åt andras framgångar    

Vänd det: Utmana reptilhjärnan som reagerar på känsla med hjärta och en stor dos av hjärna. Gratta din vän, ge hen en komplimang och försök att dela hens glädje – på riktigt. Nästa gång någonting går din väg kan du räkna med att hen gör samma sak för dig.

Tuffa rådet: Vem vill du vara? Vad tror du missunnsamhet gör med din person? Det är ett drag som är tydligt för en omgivning.

2. Du tror att lycka och materiella ting hör ihop 

Vänd det: Bländas inte av välputsade fasader och materiella ting. Alla går igenom samma resa kallad “livet”. En resa kantad av både lycka men också en stor del sorg. Du vet aldrig hur någon egentligen mår så var snäll, alltid.

Tuffa rådet: Se över dina tankar. Varför tror du ett stort vackert hus får svek att inte kännas? Våld att inte existera? Problem att vindla bort? Yta är yta. Varför tror du att ett mående så radikalt påverkas av ett hus, en bil eller vackra kläder? Fundera på vad det är du ersätter yta med.

3. Du snackar mycket skit

Vänd det: Här gäller det att bli medveten om ditt beteende och registrera dina mönster. Pratar du ofta illa om människor du egentligen gillar bara för att det får dig att känna dig lite bättre för stunden? Stanna upp när du är på väg att säga något illa om någon. Skratta åt någons ambition. Skratta med en människa som pratar illa om en annan.

Tuffa rådet: Fråga dig själv vad det är som hotar med personen du vill prata illa om? Är hon mer framgångsrik än dig? Anstränger hen sig mer? Gör hen det du inte själv vågar?

4. Du jämför dig med allt och alla

Vänd det: Skapa medvetenhet kring dina egna prestationer. Påminn dig själv om att du faktiskt agerar. Utifrån dina förutsättningar.

Tuffa rådet: Vänd blicken. Se på dig. Vill du göra mer? Gör det. Jämför dig med dig. Använd inte andras prestationer som ursäkt för att låta bli, eftersom du intalar dig själv att du inte kan göra det lika bra. Det är kvalificerat självbedrägeri.

5. Du känner inte tacksamhet för det du faktiskt har

Vänd det: Ju mer du tänker på det du faktiskt har ju tydligare känner du tacksamheten. Påminn dig själv så ofta du bara kan.

Tuffa rådet: Ta ansvar över ditt liv om det är så att du inte kan komma på något att vara tacksam över. Brist på tacksamhet brukar handla om att man lägger ansvar över andra än sig själv.

En reaktion på ”5 tecken på att du blivit avundsjuk och hur du kan vända det, plus ett tufft råd

  1. Hej Åsa,
    Tack ❤️ man kan inte ofta nog påminna sig om att koncentrera sig på sig själv och inte på andra – det blir mitt nyårslöfte 👍
    Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.