Okategoriserade

Är du tydlig med vad du behöver?

Är du tydlig gentemot din partner med vad du tycker fungerar/inte tycker fungerar? Återkommande gräl och missnöje om vardagssaker har ofta andra djupare orsaker, till exempel. Har du berättat om vad du längtar efter, och saknar?

Vet din partner vad du behöver?

Vet du vad du behöver?

Vet du vad din partner behöver? Är du beredd att ge hen det?

Hur mycket pratar ni om era behov?

Pratar ni om era behov? Om inte – hur tänker du att ni skall kunna bli tillfredsställda i relationen? Ingen kan läsa tankar. Inte du. Inte din partner. Lek inte charader. Missnöjessmäll inte i dörrar. Slamra inte irriterat med kastruller. Sluta inte bry dig om hur du uppför dig.

En nedåtgående spiral är enkelt att skapa. Det är bara att svara på ett dåligt beteende med samma mynt.

Ingenting löser sig. Ingenting blir bättre. Det är enkelt. När ingen anstränger sig för att lösa ett problem blir problemet inte löst. Visa varandra att ni tar ansvar. Det smittar. I bästa fall börjar ni ta ansvar olika gånger ni är på väg nedåt. I bästa fall skapar ni en trygghet i att kunna falla tillsammans. I bästa fall skapar ni en miljö där ni vet att ni räddar varandra.

Det går upp och ned i relationer. Det blir trist och tråkigt. Men det vänder om man anstränger sig. Så länge man anstränger sig är chansen större.

Vill du ta ansvar över relationen – gör det.

Gör du inte det – räkna med att den förblir trasig.

Börja med att berätta vad du behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.