Personlig Utveckling

Det är inte så enkelt

Det är inte så enkelt

När du säger så, uttrycker det, är det som ett konstaterande eller en ursäkt?

Själv konstaterar jag det hela tiden. Men. Vad är egentligen enkelt?

Kanske bara att uttrycka det och ta det som ursäkt att inte ens försöka. 

Att uttrycka det är världens bästa sätt att för dig själv konstatera att det inte är någon idé, ett rätt färdigande att låta bli.

Så trist, i många fall, eftersom det bara är en tanke/känsla.

Vi stillnar

Att leva efter de tankar/känslor som dyker upp gör att vi stillnar. Eftersom känslor dyker upp lite hur som helst och framför allt hela tiden.

Vill du framåt är det viktigt att hålla dig till det som är viktigt och låta bli att försvinna in i känslor och låta dem styra.

Acceptera tankar och känslor

Så. Ta dem med dig i stället! Acceptera att de finns, det betyder inte att du måste älska känslan av att ta på dig träningskläderna och ge dig i väg till gymmet, att låta bli chokladkakan, börja plugga eller byta arbetsplats. Det betyder inte att du måste älska att prata inför folk, sitta på en middag där du knappt känner någon eller visa intresse för någon som intresserar dig.

Men om du låter känslan styra i stället för att agera enligt det som är viktigt så kommer du sitta kvar i soffan och äta choklad, låta bli att utveckla dig, vara kvar på jobbet du inte trivs med, aldrig göra någon glad med ett födelsedagstal, inte träffa några som helst nya människor, eller gå in i en relation. Eftersom det kräver något av dig. Någon slags förändring. Mod du inte upplever att du har.

Gå mot dina värden, agera enligt dem

Träna på att inte lyda dina känslor. Träna på att låta de vara. Följa dig i din väg genom livet, i riktning mot det som är viktigt.

Hur vill du vara?

Hur vill du leva?

Det finns olika väga att välja i en massa olika situationer dagligen.

Att hålla sig till sina värden, det som är viktigt för oss, är inte enkelt.

Men fråga dig om det finns skäl att låta bli.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.