Personlig Utveckling

Försoning

Behöver du försonas med något som hänt?

Att försonas med svåra saker som hänt i livet, innebär att man accepterar det som hänt och går vidare i livet utan att bli bitter.

Hur vet jag att jag hamnat i bitterhet?

För att nå försoning kring något som hänt, behöver man bearbeta tankarna och känslorna med det som är förknippat med det som hänt eftersom försoning sällan sker av sig själv. Så länge händelsen är viktigt för dig, upptar din tankar så är du i behov av bearbetning.

Hur gör man det?

Säg att du är bitter efter en skilsmässa. Din partner bedrog dig och ljög om det. Du tänker ALDRIG lita på någon igen. I varje tanke kring relationer av något slag går tankarna till ditt ex, hur det var möjligt för din partner att göra dig så illa. Hur kan livet vara så orättvist? Varför går allting åt h-vete?

Ta bort alltid och aldrig samt allting ur ditt vokabulär.

Lägg inte tid på att fundera kring hur någon kunnat göra något emot dig. Du blandar in dig själv i personens tänk och agerande, du är du och personen är sin egen.

Det var möjligt, helt uppenbart. Fel och omoraliskt möjligen, men inte omöjligt så fråga dig inte hur.

Jämför inte händelsen med hela livet, skall du dra in livet måste du även spegla dina allra lyckligaste stunder. För så är livet. Bra och dåligt.

När du inte drar allt till sin spets, slutar använda alltid och aldrig och allting, accepterar att det hände utan att fråga hur – så kan du börja träna på att tanken på livet som något som innehåller både gott och ont. Tänka på livet som något som är drabbande för alla, men också något outsägligt vackert.

Du har älskat. Du har blivit älskad.

Du sörjer att det är slut och det har du rätt till, alla jobbiga tankar och känslor har du rätt till, frågan är vad du skall göra av dem. Låta dem uppfylla dig och hindra dig att leva ditt liv, eller låta dem vara en del i en sorgeprocess, låta dem följa dig och inte du dem?

Livet går vidare vare sig du vill det eller inte.

Det som hänt har hänt. Du behöver få en frid i det. Lär dig att acceptera din känslor kring det som hänt, det är mänskligt att känna sorg. 

Försoning är inte…

Försoning är inte att glömma.

Försoning är inte att ursäkta ett dåligt beteende med att det var ok.

Försoning är inte att förneka eller minimera smärtan.

Vad gör försoning?

Försoning kan göra din fysiska och psykiska hälsa bättre.

Försoning ger dig kraften tillbaka som du ägnat händelsen.

Försoning gör att du inte fastnar i bitterhet kring det som hänt.

Försoning gör att du upplever frid och ro.

Acceptans

Att acceptera att du är ledsen, att acceptera alla jobbiga tankar och känslor, men rikta din kraft mot det som är viktigt för dig är nödvändigt i en försoningsprocess. Att inte låta livet stillna.

Bara så undviker du att bli bitter.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.