Okategoriserade

Hur går ett samtal till?

Du anmäler intresse på hemsidan. Jag kontaktar och vi kommer överens om hur och när vi skall prata.

(I min samtalsstudio i Midsommarkransen eller online?) Just nu arbetar jag enbart online.

När ?

Ett första möte kallar jag för en konsultation, det är ett kort möte och det är gratis.

Du berättar vad du behöver hjälp med. Under detta korta samtal känner du hur det känns att träffa mig eller att samtala med mig online. Om du vill prova att samtala.

Jag brukar rekommendera nya klienter att boka tre samtal. Detta av flera skäl.

Efter ett första samtal känner många en påtaglig lättnad. Så befriande att de tänker att de nog skall klara sig utan fortsatt hjälp. De flesta återkommer efter några månader. För den här lättnaden många känner handlar om att de berättat.

Efter två samtal brukar de flesta känna samma lättnad, ingen blir dömd, alla blir lyssnade på. Men kanske att de börjar ana att det kommer att krävas inre arbete. Dock har de ingen riktig uppfattning om vårt samarbete.

Efter samtal tre har de flesta fått en hint om hur samarbetet fungerar. Om vad som kommer krävas av dem. Många upptäcker att de har fler saker de behöver prata om. Ibland är det jag som hittar dit, längre in, eller så är det klienten själv. Efter samtal tre brukar jag göra en utvärdering tillsammans med klienten. Känns det som att vi har någonting på gång? Är det utvecklande och intressant, förutom att det är svårt och jobbigt? Det är inte lätt att vända blicken emot sig själv. Att ta ansvar.

I en fortsättning brukar jag mena att vi siktar på runt 10 samtal, om klienten gör sitt jobb och jag mitt brukar vi landat i något ungefär där. Ha en tydlig karta och tydliga verktyg. Men det är inte alla som vågar närma sig i den hastigheten. Många behöver mer tid, är ovana att prata, har längre startsträcka. Det mesta är mitt ansvar, mitt jobb är att komma runt och in, men jag vill vara varsam. Jag kan vara väldigt coachande, nästan som en fotbollstränare på match, men jag kan också vara helt och hållet lyssnande. Jag försöker förstå vilket sorts hjälp klienten vill ha. Ibland berättar klienten det själv.

-Jag vill ha ett verktyg att klara av det här.

Många får det men nöjer sig inte, förstår att det inte alltid är riktigt så enkelt. Det handlar om de berättat allt. Om du bär hemligheter som inte är så uppenbara eller enkla att spåra räcker verktygen inte alltid till. Det är mitt jobb att få klientens förtroende. När jag får alla pusselbitar är det lättare att lägga en bild och förstå vilken hjälp som är bäst.

En del vill inte riktigt. I parsamtal är det ofta en part som är mer intresserad än den andre. Då kan jag hjälpa den intresserade.

I parsamtal är det bra om båda partner intresserar sig. Byt terapeut, är mitt råd, prova tills det känns bra för båda. Det är värt det.

Många av mina klienter kommer tillbaka. Ibland behöver de fräscha upp vad de lärt sig om sig själva, ibland har de något nytt de vill prata om. Det är inte alltid för att jag är den absolut bästa utan för att de redan gjort resan att klä av sig mentalt inför mig. Jag känner dem. Så mycket de tillåtit. I det är de trygga. De vet hur jag jobbar, hur ett samtal går till. De är redan över tröskeln.

Jag tycker väldigt mycket om mina klienter. Jag beundrar deras mod att faktiskt våga se på sig själva. Viljan att fräscha upp saker som dammat lite. Intresset för egen utveckling. De är kloka och modiga. Finns inte bättre människotyp, om jag får välja. Att man halkar fel är ingen stor sak. Men att ha mod och intresse av att styra upp på rätt väg och faktiskt ta lite hjälp, är stort. Och smart.

Varför ha en massa skydd mot och strategier kring problem, vilket tar enorm energi, som man kan befria sig från?

Varför inte prova att se på sig själv en stund och förlåta sig och tycka om? Utsätta sig för att höra att det man är inte är unik på något dåligt sätt utan på ett bra. Alltid. Vi är bara människor. Alla behöver en hjälpande hand ibland.

Både jag och du.

Du kan betala via swish eller Klarna hos mig. Som studerande betalar du bara hälften. Jag har lite rabatter ibland, en ny rabatt för alla är på gång på hemsidan. Ha uppsikt!

Från och med 1/3 till 28/5 arbetar jag bara fredagar och söndagar. En arbetsdag och en helgdag. Men då jobbar jag 100% och det betyder från 07.00 fram till 22.00. Under sommaren arbetar jag mer. Men dit är det långt. Vi tänker här och nu.

Välkommen att boka en konsultation. Ta dig tid. Det är det värt. Alltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.