Okategoriserade

Kontroll av jobbiga känslor och tankar

“Acceptans”
Ge dig inte in i att försöka kontrollera jobbiga tankar och känslor. Den där kontrollen, att dricka, börja röka trots att du slutade för fem år sedan, shoppa, äta onyttigt, låta bli träningen, träna för mycket, vara otrogen, lägga dig under täcket – allt vi gör för att trösta oss när det är jobbigt, allt vi göra för att slippa känna den där smärtan, allt vi gör för att vi inte står ut med ångesten – all kontroll – släpp den. Acceptera avtalet vi skrev på då vi föddes. Det Kommer Att Göra Ont.
Livet suger. Hopplöshet kommer att drabba. Meningslöshet. Sjukdom och allmän otur. Konflikter och all sköns elände. Där det gör ont finns liv. Du skall inte ägna ditt liv åt att komma ifrån det. Det är som att jaga din skugga. Den är där hur du än försöker undvika den, med vilka medel som helst. Den är där och den är där för att solen lyser. Du lever. Du kan påverka ditt liv. Dina val. Genom att utforska dina värden. Genom att inte rusa åstad av en tanke. Genom att inte fly en smärtsam känsla.
Acceptans är inte att gilla det som sker eller känns. Det är att acceptera livet som det är. Att i övrigt ägna dig åt den du vill vara och det liv du vill leva. Du vet, så helt rikt och meningsfullt som möjligt. Det blir inte som du vill av att du jagar din skugga. Det blir mer av vad du vill genom att du ser det som orsakar skuggan, solen, och låter den lysa din vög. Solen. Livet. Det som gör det rikare, helare och mer meningsfullt. Ge det din acceptans.

En reaktion på ”Kontroll av jobbiga känslor och tankar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.