Okategoriserade

Läsarfråga

-Jag följer dig på instagram, jag tycker att du skriver och förklarar saker väldigt bra. Men jag vet trots inte om jag förstått det där med värden rätt. Jag tycker att det låter så tråkigt att alltid förhålla sig till sina värden och aldrig vara i sina känslor. Missar man inte något väsentligt då? Det är ju känslorna som liksom förhöjer livet och livskvalitén.

Jag får rätt många frågor om värden och vad de är.

Våra värden är det som är viktigt för oss på riktigt.

Känslor är ju vad de är. De kommer och går. I olika styrka. De byter ständigt sitt fokus, det vi ena dagen inte alls reflekterar över kan nästa dag kännas outhärdigt för att den tredje dagen kännas helt lugn.

Det är svårt att bygga ett liv kring det. Vi behöver fundera i andra banor när vi skall leda oss själva genom alla dagar.

Att veta vad som är viktigt på riktigt är bra. Då har vi en kompass för våra liv. En riktning som bygger på vem vi vill vara och hur vi vill leva.

Med en tanke på vart känslan för oss, om den tar oss framåt i livet och hjälper oss att leva ett helare rikare och mer meningsfullt liv, är den lättare att avfärda som en känsla som får finnas och som får följa med oss istället för att vi följer den!

Det jag pratar om är att inte försöka styra eller kontrollera eller för den delen undvika känslor. Vi skall låta dem följa oss. Men vi är kaptener på skutan och vi vet vart vi skall! I riktning mot det som är viktigt. I riktning mot det som gör att vi kan vara de vi vill vara och leva det liv vi vill leva. Det kan vi inte om vi skall följa varje känsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.