Okategoriserade

Läsarfråga

– Var ska man börja när nästan allt i livet känns fel? Jag trivs inte på jobbet, jag trivs inte i mitt äktenskap. En efter en har frågetecken dykt upp, jag har ifrågasatt mycket i mitt liv och bär väldigt mycket tvivel inom mig. Jag tänker mycket och jag försöker känna efter men ju mer jag känner efter ju svårare blir det. Så var ska jag börja?

-När problemen hopar sig, när tvivel växer till liv och vi inte längre kan överblicka är det nödvändigt att prioritera. Vad av allt jag upplever problematiskt är viktigast för mig. Vad har mest inverkan på mitt liv? Börja där.

Det jag undrar är om det är någon speciell händelse som fått dig att börja ifrågasätta. Ibland fungerar det så. En plötslig förälskelse kan göra att vi längtar enormt efter att få leva ut den och rättfärdigar den genom att se fel i precis allt annat. Allt för att dämpa skulden, allt för att lättare ge oss tillåtelse att leva ut förälskelsen.

Vi är fiffiga, vi människor. Skapar tankebanor som fungerar för oss. Räddar oss från ansvar. Från skuld och skam. Vi håller på och det kanske bästa sättet när såna här processer tar vid, när vi ifrågasätter mycket, är att försöka gå inåt och hitta källan. I samtal hade jag gjort det. Först rett ut vad som är viktigast att börja med. Se vad som orsakar alla tvivel där. En tidigare händelse, finns det något som han härledas till din barndom? Är detta ett mönster?

Kärlek dör. Det finns ingen skam i det. Det är bara så viktigt att reda ut om kärleken har dött eller om vi är i flykt. Kontroll/undvikande.

Vi tröttnar på våra arbeten. Vi tröttnar på livet. Vad gör vi? Vad är våra mönster? Vad är det som hotar?

Börja att reda i det som påverkar dig mest. Var modig, sök dig till kärnan. Svaren finns där.

Behöver du hjälp att komma in, att förstå. Gå i samtal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.