Okategoriserade

Mitt liv om fem år

Har du hört den förr? Framtidsplanen? Många pratar om hur de vill att deras liv skall se ut om fem eller tio år och hur de skall förverkliga den planen.

Väldigt sällan hör jag varför de vill ha det på de sätt som beskrivs.

De gånger jag frågat har svaret ofta varit;

– Det är väl klart att man vill framåt uppåt?!

Vi tänker ofta att framgång och utveckling syns. Vi har vant oss vid hur den ser ut. Framgång i form av ett dyrt hus, en dyr bil eller en dyr klocka. Framgång form av ständiga resor och dyra middagar.

Men om den främsta framgången bor inom oss? I form av självmedvetenhet? I form av självmedkänsla och självförtroende. I inre utmaning och utveckling?

Jag önskar att människor i lika stor grad som de önskar de där yttre markörerna i livet för att både för sig själv och andra påtala sin framgång, lade ned arbete på sin inre resa. Gjorde 5 års planer fyllda av mål som ett tydligare agerande mot meningsfulla värden, ett mindre dömande av andra människor och större självtillit.

Jag säger inte att fin villa och självmedvetenhet inte sitter ihop. Jag säger att jag vill höra önskan om inre frid, och medvetet arbete för att finna den, oftare än jag hör. Att jobba hårdare för att kunna köpa mer är ju när vi alla tänker efter bara yta. Varken mer eller mindre.

Och som Fröding diktade så vackert

…strunt är strunt och snus är snus om än i gylldene dosor

men rosor i ett sprucket krus är ändock alltid rosor.

Var rädd om dig. Det vill säga – dina tankar och känslor. Dina värden. Din riktning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.