Okategoriserade

När är det dags att lämna en relation?

En relation skall bygga oss. Skapa en trygghet för oss. Den skall få oss att må bra kort sagt. Det får de flesta relationer oss att göra. Periodvis. Hur skall man veta när det är dags att bryta?

Det är jättesvårt att svara på. Vi är olika. Behöver olika.

Men naturligtvis finns det saker du kan tänka på som kan ge dig ledning.

Några frågor du kan ställa dig och fundera kring.

Kan du samarbeta väl med din partner?

Har du förtroende för din partner?

Kommer du snabbt över de konflikter du har med din partner?

Får du den fysiska närhet du behöver?

Får du dina sexuella behov tillfredsställda med din partner?

Hur ofta har du sen senaste tiden tänkt att relationen inte är bra?

Hur ofta har du under den senaste tiden funderat på att separera från din partner?

Hur känslomässigt när är du din partner?

Hur nöjd är du sammanfattningsvis med din partner?

Dessa frågor är till för att du skall fundera. Dina svar kommer kanske inte alla vara positiva, men det behöver inte betyda något särskilt. Meningen är att du skall komma fram till vad det betyder för just dig.

Har ni svårigheter att samarbeta? Det kanske ni löst. Ett e4x till mig intog chefsposition vad vi än skulle göra tillsammans. Jag måste visa mig bättre än honom på det vi skulle göra för att han skulle agera jämställt. Jag insåg efter ett tag att det aldrig skulle förändras. Kunde jag stå ut med att han undervisade mig i allt? Ja. Det fick ligga hos honom. Som ett problem. För det är ett problem att inte kunna samarbeta utan att inta positionen att inget blir bra om jag inte styr och ställer. Jag undvek rätt mycket samarbete och det jag inte kunde undvika lärde jag mig att hantera. Ingen var så nöjd som just han när vi var klara. Jag kan skratta åt det nu. Det var knepigt då. Men värt. För han var i övrigt underbar i största allmänhet och även jag har mina brister så.. Relationer går inte som tåget på räls. Vi måste anpassa oss, vi måste stå ut. Vi måste anstränga oss. Vi måste kompromissa. Hur mycket och i vilken grad vet vi bara själva. Eller så tar vi reda på det hos en relationsterapeut. Det kan vara jättebra att göra i början, när en massa god vilja ligger i venerna på oss och sjuder. När välviljan rusar inom oss. När vi på grund av förälskelse har den förlåtande syn på vår partner som vi i somliga avseenden skulle tjäna på att behålla in i relationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.