Okategoriserade

Vad är det som får dig att agera?

Är det din värderade riktning som får dig att agera, eller är det känslan du har?

Med en värderad ritning, en karta att hålla i, som beskriver det riktigt viktiga i ditt liv, är det lättare att komma dit än genom att agera efter din känsla.

När du fått ur dig ditt vredesutbrott på FB känns det säkert bra en stund men vad gör det i längden med dig? Med bilden av vem du vill vara och hur du vill leva. Är det ett värde för dig som du vill rikta dig mot? Vredesutbrott på FB? Är det något av det viktigaste för dig i livet?

Nej, tänkte väl det.

Har du inte en tanke på vem du vill vara och hur du vill leva är det lättare att ge uttryck för din vrede på FB. Spontant och impulsivt.

Har du en tanke på vem du vill vara och hur du vill leva finns chansen att just den tanken slår dig när du är på G att skriva och ge uttryck för din vrede ( eller din rädsla, vilket det ofta handlar om. Det hot du upplever.) Kanske är ett av dina värden att tänka efter före. Att bottna i det där reflekterande du tycker om hos dig själv. Att inte skrämma människor med din kraft. För impulsiva vredesutbrott vittnar inte om ett reflekterande, en pålitlighet och ett lugn. Det du har i dig och tycker om att möta världen med.

Vi kan alla bestämma oss för vissa förhållningar i vissa situationer. Att sova på saken är en jättebra FB regel för många. Att tänka – Tar det här mig framåt i livet? Verkligen? Eller finns det något jag kan göra åt min situation i det här läget? Som kanske ger mig bättre utdelning? Än att skicka ut min vrede till random följare?

Att gå i sin värderade riktning, med målet att vara som vi vill vara och leva som vi vill leva och inte vara slavar under plötsliga känslor är inte alltid enkelt. Men det är definitivt en bra hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.