Personlig Utveckling

Ditt mentala staket

Har du ett staket kring din trädgård? Den trädgård som är du av tankar, känslor, behov, erfarenheter, kärlek osv. Ett välvårdat helt staket med en grind? Ett staket som skiljer din trädgård från den allmänna gatan?

Har staketet en grind som skiljer de du inte bjudit in från de du bjudit in. 

Välkommen in

Att bjuda in någon i sin trädgård handlar om tillit och tro. Om vänskap och kärlek. När du väl bjudit in någon, för hen sig mellan dina öppna gräsmattor och dina blommande vackra rabatter. Då cirkulerar hen bland allt som är du, utan att förstöra något. Skulle ett oplanerat steg bryta skaftet på en vacker stjälk till en blomma så så förklarar du att du sätter stort värde på försiktighet. Ödmjukhet. Då förklarar du att du vill att hen ser sig om,  och försöker att undvika rabatterna. Blommorna har sin kamp i sin strävan efter solljus och vatten ändå. Skall inte behöva utsättas för trampande stövlar.

Tillsammans i din trädgård

Tillsammans sätter ni sedan, om du uppfattar att hen respekterar det du säger och känner, ett nytt frö. Tillsammans vårdar ni det, ser till att jorden är rik av mineraler och att tillgången av vatten är den rätta. Med gröna fingrar – omsorg välvilja förlåtelse och förståelse så växer fröet och blir en blomma.

Att trampa snett

Ett feltramp kan vem som helst ta. Också du själv. Vi vill bli förstådda och förlåtna. Vi vill också förlåta. Så. Har du ett staket? Är det välvårdat? Finns där en grind? Eller trampar folk in lite hur som helst och bryter stjälkar till blommor med sina oförsiktiga stöveltramp?

Vart är din gräns?

Låter du människor stövla in i din trädgård lite hur som helst? Har du svårt att sätta gränser?

Bygg ditt mentala staket. Skapa dina gränser och var tydlig med dem. Utan staket är det lätt att ta ett felsteg in i rabatten. Människor ser sig inte alltid om, tänker sig inte alltid för. Ibland vill de kanske ta en blomma. Bygg ditt staket. Var rädd om dig.

Din trädgård är värd att vårda omsorgsfullt. 

Det finns aldrig skäl att låta människor stövla in och trampa sönder.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.